Welkom op de homepage van

Moddey Cloh Shetland Sheepdogs
Geraldine Jansen
Lid van de Nederlandse Sheltie vereniging

 

Mijn naam is Geraldine Jansen en dit is mijn kennel 'Moddey Cloh'

Onze kennel is sinds 2 juli 2003 goedgekeurd door de raad van beheer.

 
Eyecatcher Dusty van 't Kaesjeswaeter

Onze eerste sheltie was een sable reu Eyecatcher Dusty van 't Kaesjeswaeter geboren op 13 juni 1999. Met hem heb ik hoge ogen gegooid in de FCI Obedience. In Maart 2005 hebben we Kyrie Finally Bi Mine 'Ivy' uit the USA geÔmporteerd. Ivy is de stammoeder van onze kennel.

Wij fokken dus met Amerikaanse en Engelse bloedlijnen door elkaar heen. Wij doen dit, om het beste uit beide type honden te halen. Gezondheid en karakter komen bij ons op de eerste plaats. Wij testen onze honden op heupen, MDR1, normale verplichte ECVO oogtest en de CEA genetische test. Desondanks de testen kunnen we helaas niet altijd voorkomen dat er iets gebeurd met de gezondheid van de hond. Wel kunnen we proberen door selectief te fokken om te proberen gezondheids problemen te vermijden.

Onze puppen groeien op in huiselijke kring en worden gesocialiseerd op allerlei punten. Voor een impressie kunt u kijken bij nesten en de foto's bekijken hoe de stadia verlopen van de pas geboren pups tot pupje van 8 weken. De pups worden uiteraard geŽnt en ontwormd volgens schema, geregistreerd, DNA certificaat [bewijs dat de ouders van de pup daadwerkelijk de ouders zijn], krijgen een dierenpaspoort en stamboom van de raad van beheer mee. Ook krijgt u kopieŽn mee van de gezondheidsuitslagen van de ouder- dieren plus een kopie van de ECVO ooguitslag van de pup.

Naast het fokken zijn wij met onze honden ook actief in de hondensport. Ik loop Agility in de B klasse met Jeslyn, Stacey en Brayleigh. Daarnaast doe ik ook FCI Obedience. Dusty had FCI OB 3, Jeslyn heeft FCI OB 3, Ivy heeft FCI OB1 en Stacey en Brayleigh hebben FCI OBB.

Indien U onder het genot van een bakje koffie kennis wilt komen maken met onze honden bent U van harte welkom .

Veel plezier op onze site en als er vragen zijn ben ik graag bereid om deze te beantwoorden.

Geraldine Jansen

tel: +31-113-503466

top

© Geraldine Jansen